Pernigotti

1860 yılında STEFANO PERNIGOTTI’nin Novi Ligure şehir merkezinde açtığı bakkal dükkanı ile hikaye başlamıştır. Kısa bir sürede çok başarılı olan Pernigotti, 1868 yılında ilk fabrikasını açmış, 1882 yılında da Kraliyet’in resmi tedarikçisi olarak atanmıştır. 1. Dünya savaşının başlamasıyla ürünlerinde şeker yerine bal kullanan PERNIGOTTI eşsiz bir tat ve doku yaratmıştır. 1927 yılında GIANDUIOTTO ve 1936 yılında dondurma hammaddesi üretmeye başlayan PERNIGOTTI ilerleyen yıllarda İtalya’nın en önemli markalarından biri haline gelmiştir.

Toksöz Grup tarafından 2013’te satın alınan ve yenilenen Pernigotti, %100 Türk sermayeli bir global marka olarak yoluna devam ediyor. Toksöz Grup bünyesindeki, Sanset Gıda’nın Tadelle, Sarelle, Sagra, Gol, L'era Fresca, Zumosol, Evolvia gibi markalarının arasına katılan Pernigotti, İtalya’daki dev üretim tesislerinde, artık Türkiye için de üretim yapıyor.

İtalya’nın en köklü markalarından Pernigotti çikolatalarının özel tadı, Napolyon savaşları sırasında ortaya çıkan ve kakao ve fındık ezmesi karışımından meydana gelen Gianduia adındaki çikolata türünden geliyor.

 

                                                                                                                                         

İçinde trans yağ, renklendirici, koruyucu ve hiçbir katkı maddesi bulunmayan Pernigotti tüm yaş grubu ve tüketim anlarına uygun çok farklı ve kaliteli ürünleri ile keyifli anların vazgeçilmez markası olmayı vaad ediyor.

 

Pernigotti’nin; Gianduiotto (fındık ezmeli çikolata), Cremino (ortası fındık kremalı fındıklı sütlü çikolata), Gemma (içi fındıklı, sütlü çikolata dolgulu sütlü çikolata), Nocciolato (bütün fındıklı ve fındık ezmeli çikolata) olmak üzere her damak zevkine uygun çeşitleri bulunuyor.


Pernigotti’nin 156 yıllık çikolata ve dondurma üretimindeki deneyimi ve ustalığından doğan Pernigotti IL Gelato, 2016 mayıs ayından itibaren dondurma tutkunlarını İtalyan lezzetiyle buluşturmaktadır.

Pernigotti IL Gelato çubuk, kornet ve kup serisi olmak üzere üç farklı şekilde sunulmaktadır.Doğal vanilya aroması ve sütlü çikolatadan oluşan Klasik; %50 fıstık - %50 sade dondurmadan oluşan, fıstık parçacıklı ve sütlü çikolata kaplamalı Fıstık; doğal çilek sosu ve fındık parçacıklarından oluşan, beyaz çikolata kaplamalı Çilek; doğal fındık sosu ve fındık parçacıklarından oluşan sütlü çikolata kaplamalı Fındık çeşitleri bulunuyor.Pernigotti IL Gelato dondurmalarda kaplama çikolatası, kakao yağı ve kakaodan yapılmış gerçek çikolatadan oluşuyor. Ürünlerde emülgatör, glikoz, früktoz şurubu ve trans yağ yer almıyor. Kullanılan tüm aroma ve soslar tamamen doğal içeriklerle elde edilmekte olup, yapay aroma kesinlikle kullanılmıyor. 

Ürün ailesine 2017 yılında eklenen kap serisi ise; doğal ve kaliteli dondurma deneyimini yepyeni bir boyuta taşıyor. Serideki dondurmalara lezzetini veren tatların tümü, asıl kökeni olan ülkelerden alınıyor. Frambuazlar Makedonya’dan, mangolar Hindistan’dan, vanilya Madagaskar’dan, kakao Santo Domingo ve Kosta Rika’dan, fındıklar Ordu’dan, fıstıklar Antep’ten özel olarak seçilip geliyor.

           

 

                  

 

   
 

www.pernigotti.com.tr